Sokak számára a ház tulajdona a szlovák álom része. A legtöbb szlovákiai lakástulajdonos számára a jelzálog megszerzése volt az első lépés, amely segített nekik elérni ezt az álmot.

A jelzálog egyszerű meghatározása

Ez egy olyan típusú hitel, amellyel házat vásárolhat vagy refinanszírozhat. A jelzálogkölcsönöket jelzálognak is nevezik. Ez egy módja annak, hogy házat vásároljon, anélkül, hogy előzetesen rendelkezne az összes szükséges pénzzel.

Ki kaphat jelzálogkölcsönt?

A legtöbb ember, aki lakást vásárol, ezt jelzálogkölcsön révén teszi meg. A jelzálogkölcsön elengedhetetlen, ha nem tudja saját zsebéből kifizetni a ház összes költségét. A hitel megszerzéséhez meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. Ezért a jelzálogkölcsönt nagy valószínűséggel az szerzi meg, akinek stabil és megbízható jövedelme van.

Egyéb követelmények közé tartozik egy tartalék, amelyet a jövőben az összes meglévő vagy potenciális részlet kifizetése után meg kell hagynia. Magassága 40%. Korlátozott összegű hiteltörlesztés van, amely ebben az évben legfeljebb a nettó jövedelem 60% -a lehet (a nettó minimum levonása után). További információ a Jelzálog 2020-ban: Mi vár rád?

A kölcsön és a jelzálog közötti különbség

A kölcsön kifejezés bármilyen pénzügyi tranzakcióra utalhat, amelyben az egyik fél átalányösszeget kap, és vállalja a pénz visszafizetését. A jelzálog egy olyan típusú hitel, amelyet ingatlanok finanszírozására használnak fel. Azonban nem minden hitel jelzálog.

Jelzálogkölcsönöket hívnak fedezett kölcsönök. Biztosított hitel esetén a hitelfelvevő megígéri, hogy a hitelt nyújtja a hitelezőnek abban az esetben, ha megszűnik visszafizetni. A jelzálog esetében a fedezet egy ház. Tehát, ha abbahagyja a jelzálogkölcsön kifizetését, hitelezője a kizárásnak nevezett folyamatban megszerezheti házát.